Op donderdag 19 juli 2018 nodigen we je uit voor proefveldbezoek erosiebestrijding door drempeltjes in courgette. Er wordt doorlopend toelichting voorzien van 10 u tot 12u.  

 
Proefveldbezoek Erosiebestrijding door drempeltjes in courgette
Programma:

Sinds 2016 zijn de huidige randvoorwaarden erosie van toepassing. Ook courgetteteelten op rode en paarse percelen zijn aan deze wetgeving onderworpen. Indien je op je courgetteperceel kiest voor het pakket teelttechnische maatregelen is het, omwille van de ruggenteelt, verplicht om drempeltjes of een diepe tandbewerking uit te voeren.
Voor courgetteteelten zijn er weinig machines beschikbaar die toelaten om tussen de ruggen drempeltjes aan te leggen.

Dit jaar werd de drempelmachine (barbutte van cottard) omgebouwd zodat brede drempels gevormd kunnen worden tussen de plastiek ruggen, daarnaast worden nog twee soorten tanden toegepast en wordt geëxperimenteerd met hakselhout die op regelmatige afstand tussen de ruggen geplaatst wordt. We nodigen jullie uit om het resultaat te komen bekijken. Verder is er een korte toelichting van de geldende wetgeving in het kader van de randvoorwaarden en worden de resultaten van voorgaande proeven voorgesteld. Tijdens het veldbezoek worden ook regenvalsimulaties uitgevoerd waarbij het mogelijk is om de werking van de drempeltjes te zien.

Er wordt doorlopend toelichting voorzien van 10 u tot 12 u. 

Meer info?  

Annelies Pollentier, annelies.pollentier@inagro.be, 051 27 33 83

Logobanner_erosie.png

 

Praktisch:
Datum:
donderdag 19 juli 2018
Begintijd:
10u00
Eindtijd:
12u00
Locatie:
Perceel tegenover de Casselstraat 11 in Vlamertinge
Gekoppelde thema's & sectoren: Bodem En Bemesting