Hoewel heel wat jagers beweren dat ganzen taai en moeilijk te bereiden zijn, is het tegendeel waar. Het vlees van ganzen smaakt heerlijk en je kan er op verschillende manieren mee aan de slag gaan. Zin in een voorsmaakje? "Gans en Frietje" helpt je alvast op weg.

“Gans en Frietje”, een receptenboekje voor jager en kok

Sinds 15 augustus is de gewone jacht op de Canadese en grauwe ganzen weer open. De jacht speelt een belangrijke rol in het duurzame beheer van de populaties (zomer)ganzen. Inagro wil jagers stimuleren om meer ganzen te bejagen. Maar de kers op de taart is het eigen geschoten wild ook smaakvol op tafel weten te brengen. En met ganzenvlees valt heel wat te doen, al hebben jagers er soms hun bedenkingen bij.  

Ganzenvlees zou taai zijn, er is geen vertrouwdheid met de afzetmogelijkheden, hoe maak je het geschoten wild panklaar,… Die bedenkingen wijzen erop dat de eetcultuur van ganzenvlees in onze streken misschien wat verloren gegaan is. "Gans en Frietje" is een publicatie die die vragen beantwoordt en bovendien enkele heerlijke recepten bundelt.  

Als voorsmaakje kan je de digitale versie raadplegen op de website van Inagro. "Gans en Frietje" op papier kan je opvragen via info@inagro.be.

En voor wie de smaak al te pakken heeft: smakelijk!  

west-vlaanderen_europldbfonds.PNG