Diensten en producten
Adviesdienst luchtemissies begeleidt u bij geur- en emissieproblemen op uw veebedrijfInagro biedt gratis eerstelijnsadvies en begeleiding bij de beheersing van luchtemissies en geur op veebedrijven. Op basis van de kennis die we opdoen tijdens een bedrijfsbezoek stellen we een rapport waarmee je aan de slag kunt.
Adviesdienst luchtemissies pakt geur- en emissieproblemen aanDe adviesdienst luchtemissies zet de sector ertoe aan om proactief bezig te zijn met de problematiek rond luchtemissies. Ze doet aan kennisopbouw, platformwerking en beleidsadvisering. Daarnaast stimuleert ze stimuleert innovatie en geeft ze voorlichting en advies.
Coaching bij het uitwerken van innovatie - AgreonKmo’s die lid zijn van Agreon, krijgen advies en begeleiding op maat omtrent de uitwerking van een agrocleantech idee.
30.05.18 - Ga je mee op studiereis naar Nederland?
In de toepassing van ammoniakemissiereducerende systemen in de rundveehouderij staat Nederland toch wel een pak verder dan Vlaanderen. Daarom steken we op 27 juni de grens over en bekijken we drie technieken bij onze Noorderburen: een vloersysteem, een luchtwasser en een mestmixsysteem. Onderweg zorgen we voor enkele interessante presentaties en een lunch. Lees meer in dit nieuwsbericht en schrijf je in!
04.01.18 - Bezoek de stand van Agreon op Agro-Expo

Tijdens de komende editie van Agro-Expo in Roeselare stelt Agreon opnieuw een aantal interessante machineconstructeurs en technologiebedrijven aan je voor. In dit nieuwsbericht ontdek je de bedrijven die aanwezig zullen zijn op de groepsstand.

03.01.18 - FERM! - editie 2018

Als alles goed ging, viel het jaarlijkse tijdschrift "FERM!" onlangs bij jou in de bus. Dat magazine van de Provincie West-Vlaanderen, Inagro en VLM inspireert West-Vlaamse land- en tuinbouwers in verschillende thema's, waaronder energie, innovatie, bodem en verbreding. In dit nieuwsbericht lichten we alvast een tipje van de sluier. Nam jij het tijdschrift al door? Dan horen we graag jouw mening. Deze publicatie kan je ook digitaal raadplegen.

13.12.17 - Mestkoeling doet uitstoot van ammoniak aanzienlijk dalen

Op vrijdag 1 december organiseerde Inagro een studienamiddag mestkoeling. Daarvoor trokken we met een tiental geïnteresseerden naar het varkensbedrijf van de familie D’Heygere in Anzegem. Sinds 2012 gebruiken Eddy, An en zoon Brecht mestkoeling in de drachtstal als ammoniakemissiearm stalsysteem. Dat levert een daling van de ammoniakuitstoot op, maar ook geurvermindering.

07.12.17 - Nieuwe mogelijkheid om vergunningsmogelijkheden in PAS na te gaan

Sinds enkele maanden beheert ILVO de PAS-lijst. Recent werd de lijst aangevuld met enkele nieuwe maatregelen. En met de nieuwe impactscoretool die onlangs gelanceerd werd, kan je een simulatie maken van de impact van stikstofneerslag op je bedrijf.

Er zijn geen items om te tonen.
Contact

Isabelle Vuylsteke

T 051 27 32 21
E isabelle.vuylsteke@inagro.be

02.01.18 - FERM! - editie 2018

Alle West-Vlaamse land- en tuinbouwers krijgen het jaarlijkse tijdschrift "FERM!" per post in hun brievenbus. Nam jij het al even door? Het magazine zit boordevol interessante artikels en inspireert je in verschillende thema's, waaronder energie, innovatie, bodem en verbreding. De publicatie komt tot stand in een samenwerking tussen het provinciebestuur, Inagro en VLM.

02.05.17 - Jaarverslag 2016

In het voorjaar stellen we traditiegetrouw ons jaarverslag aan je voor. Het jubileum '60 jaar onderzoek in Beitem en 5 jaar Inagro' maakte van 2016 een bijzonder jaar voor het proefcentrum. In het boekje - dat een toepasselijk jubileumjasje kreeg - blikken we kort terug op de festiviteiten. Daarnaast staan we stil bij de recente ontwikkelingen. Zo bundelen we de cijfers, belangrijkste innovaties, blikvangers uit onderzoek en dienstverlening en opmerkelijke campagnes en evenementen van 2016.

17.01.17 - FERM! - editie 2017

Land- en tuinbouwers krijgen het jaarlijkse tijdschrift "FERM!" per post in hun brievenbus. Het inspireert hen in verschillende thema's, waaronder energie, innovatie, bodem en verbreding. De publicatie komt tot stand in een samenwerking tussen het provinciebestuur, Inagro en VLM.

Luchtemissies

De intensieve veehouderij is in West-Vlaanderen heel belangrijk. 
Gerelateerd aan de concentratiebeweging binnen de intensieve veehouderij, kunnen ook concrete problemen rijzen naar de beheersing van onder andere luchtemissies. Onder luchtemissies verstaan we emissies van fijn stof, ammoniak, broeikasgassen en geur. Emissies kunnen ook betrekking hebben op depositie van ammoniak vanuit de stallen naar bodem en water. 

Door het aanpakken van deze problematiek wordt getracht om meer bedrijfszekerheid te creëren.  Het is immers ook in ieders belang dat de intensieve veehouderij wat stalsystemen en –concepten betreft zich zo verder ontwikkelt, dat het harmonieus samengaan van de primaire functie van het agrarisch gebied, als productieomgeving voor landbouw, met de andere functies van dit gebied mogelijk blijft naar de toekomst toe.