Wanneer u aardappelen teelt voor de versmarkt (thuisverkoop, veiling, levering aan restaurant, …) is de kookkwaliteit van uw aardappelen een belangrijke kwaliteitsparameter. De kookkwaliteit kunt u bij ons laten testen. We testen op smaak na koken, meligheid, zwartverkleuring en algemeen uitzicht.

Beschrijving

Voor analyse zijn 10 knollen nodig per staal.  Uit elke knol wordt een dikke schijf gesneden dwars uit het midden. De 10 schijven worden gekookt in damp. De schijfjes worden vervolgens door een vast panel geproefd en beoordeeld op smaak en textuur. Ook de meligheid (bloemig of vastkokend), de zwartverkleuring bij afkoeling en het algemeen uitzicht worden beoordeeld.

Kostprijs

vaste prijs
Leden PCA: 12,5 € per staal
Niet -Leden PCA: 15,0 € per 1 staal


Voorwaarden

Er zijn geen beperkende voorwaarden.

Hoe aanvragen?

Kristof Werbrouck; T 051 27 32 00 ; kristof.werbrouck@inagro.be

Links

Gekoppelde thema's & sectoren: