Vlaamse kool- en preitelers worden de laatste jaren steeds meer geconfronteerd met bacterieziekten. De meeste schimmelziekten kunnen bestreden worden met gewasbeschermingsmiddelen. Bij bacteriën is dat niet het geval. Een bijkomend probleem is dat een besmetting pas tot uiting komt onder gunstige omstandigheden en er op dat moment nog weinig gedaan kan worden om de aantasting te stoppen. De totale problematiek zorgt ervoor dat een bacterieziekte erg moeilijk te controleren is. In deze informatiegids worden de belangrijkste bacterieziekten in koolgewassen en prei beschreven.

Bacterieziekten in koolgewassen en prei

In de brochure vind je informatie over:        
 
  • Het tijdstip van voorkomen;
  • De symptomen;
  • De gunstige omstandigheden voor de ontwikkeling;
  • De waardplanten.
 
Deze gids is ook voorzien van verschillende foto’s die moeten helpen bij de herkenning en identificatie van bacterieziekten in kool en prei. Tot slot wordt er ook een antwoord gegeven op de veel voorkomende vragen, zoals 'Hoe voorkomen?' en 'Wat te doen na infectie?'        
 
Bij vragen, contacteer: Bart Declercq, bart.declercq@inagro.be    
 
 
20160105_logossamenwerking.jpg

Gekoppelde thema's & sectoren: Gewasbescherming | Glasgroenten | Groenten Open Lucht | Water